Verdiept en vlak profiel

Verdiept en vlak profiel2019-05-14T13:06:37+00:00

Verdiept profiel en vlak profiel kunststof kozijn

Bij een kunststof kozijn wordt verschil gemaakt tussen verdiepte profielen en vlakke profielen. Het verschil tussen beide profielen leggen wij uit in dit artikel.

Wat is een profiel?

Profielen zijn de losse onderdelen waaruit een kozijn bestaat. Deze losse onderdelen worden in elkaar gezet en zodoende krijgt u een compleet kozijn geleverd.

Vlakke profiel kunststof kozijnen

Wereldwijd wordt het vlakke profiel het meest gebruikt voor kozijnen. In het buitenland zult u zien dat kozijnen voor een deel achter de muur geplaatst worden. In Nederland wordt echter op een andere manier gebouwd dan in het buitenland. Kozijnen zitten vaak volledig in het zicht en de kozijnen zijn vaak groter dan in het buitenland. Vandaar dat er kozijnen met een verdiept profiel op de markt zijn gekomen. Vlakke profielen zijn doorgaans goedkoper dan kozijnen met een verdiept profiel. Qua technische waarden en isolatiewaarden verschilt een vlak profiel niet veel van een verdiept profiel.

Verdiept profiel kunststof kozijnen

Het verdiepte profielsysteem is speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt. Kozijnen met een verdiept profiel worden veel gebruikt in renovatieprojecten. Ook bij nieuwbouwprojecten worden met regelmaat kozijnen met een verdiept profiel geplaatst.

Welk profiel kan ik het beste kiezen?

Wij beschikken over de expertise om u op de juiste wijze te adviseren. De wens van de klant is leidend. In een oriënterend gesprek zullen wij daarom bekijken wat uw mogelijkheden en wensen zijn en aan de hand van deze informatie adviseren over het type profiel. Hier houden wij zowel de prijs als de kwaliteit in het oog.

Gerelateerde informatie

  • Uitgelicht: hoe werkt de isolatie van kunststof kozijnen?

Diensten

Behalve de levering en montage van kunststof deuren kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Levering en montage kunststof deuren
  • Levering en montage kunststof schuifpui
  • Levering en montage kunststof kozijnen
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat