Kunststof kozijnen2022-09-15T09:03:52+00:00

Kunststof kozijnen

U oriënteert zich op nieuwe kozijnen voor in uw huis of bedrijfspand en u wilt graag gedegen informatie over het verschil in materiaal en de bijbehorende voor- en nadelen? In dit artikel zetten wij voor u uiteen waarom u kiest voor kunststof kozijnen en welke voordelen deze kozijnen hebben ten opzichte van bijvoorbeeld houten kozijnen.

Waarom kiest u voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn erg populair in Nederland. Klanten kozen in een eerder stadium vaak voor houten kozijnen in verband met de uitstraling van houten kozijnen. Tegenwoordig is de ontwikkeling van kunststof kozijnen dusdanig vergevorderd dat qua vormgeving de verschillen minimaal zijn.

Onderhoudsarme kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Ter vergelijking: houten kozijnen hebben onderhoud nodig in, zo moeten deze geschuurd en bijgeschilderd worden. Bij kunststof kozijnen is hier geen sprake van. Het is echter wel van belang de kunststof kozijnen periodiek schoon te maken.

Kunststof kozijn
logo aderako en raam (+huis)

Merk kunststof kozijnen

Zuidema Kozijnen levert in basis kozijnen van het merk Aderako.

Isolerende werking kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kennen een kamersysteem. Afhankelijk van het aantal kamers in het kozijn wordt een isolatiewaarde toegekend aan de kunststof kozijnen. In basis werd eerder veelal het 3-kamersysteem gebruikt. Kiest u echter voor een 5-, of 7-kamersysteem dan is het kozijn beter geïsoleerd. Lees meer over: kunststof kozijnen en isolatie

Kleur kunststof kozijnen

Standaard worden kozijnen geleverd in de kleuren wit en crème. Kiest u er echter voor de kozijnen met folie te bekleven dan zijn alle kleuren die u wenst mogelijk.

Triple glas

Voor optimale isolatie van uw woning of bedrijfspand kunt u kiezen voor triple glas wat in de kozijnen geplaatst wordt. Het principe van triple glas is simpel. Door dat er drie lagen glas zijn kan warmte makkelijker behouden worden. Naast triple glas kennen we ook enkel glas en dubbel glas. De verschillen zitten in de prijs/kwaliteitsverhouding.

Typen ramen

Kiest u voor kunststof kozijnen dan is het van belang dat u weet welke type raam u nodig bent. U kunt bij ons terecht voor de volgende typen ramen:

  • Draai/kiepramen
  • Draairamen
  • Kiepramen

Werkwijze Zuidema Kozijnen

Vaak starten wij met een oriënterend gesprek waarin wij uw wensen doornemen. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Bij het opmeten van de juiste maten nemen wij dan ook alle aspecten in ogenschouw. Aan de hand hiervan komen wij met een passende prijsopgave. Hierna zullen wij overgaan tot levering en indien gewenst de complete montage van de kunststof kozijnen.

Brügmann AD 115 NL-Holland profiel

triple glas
vlak profiel vs verdiept profiel

Gerelateerde informatie

Uitgelicht: hoe werkt de isolatie van kunststof kozijnen?
Verdiept en vlak profiel kozijnen. Wat is het verschil?

Diensten

Behalve de levering en montage van kunststof deuren kunt u bij ons ook terecht voor:

Levering en montage kunststof deuren
Levering en montage kunststof schuifpuien

Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat