Isolatie en geluidsdichtheid

Isolatie en geluidsdichtheid2019-05-14T13:05:48+00:00

Isolatie en kunststof kozijnen

U oriënteert zich op nieuwe kozijnen en vraagt zich af of kunststof kozijnen goed geïsoleerd zijn? Zuidema Kozijnen legt uit hoe de isolatie van kunststof kozijnen werkt en dat de keuze aan u is als het gaat om kwaliteit van isolatie.

Aspecten isolatie kozijnen

Er zijn een aantal aspecten die de isolatiewaarde van een kunststof kozijn bepalen. Namelijk:

  • Bouwwijze
  • Dichtheid
  • Aantal kamers in het kozijnGlasdikte
  • Glassoort

Waarom is isolatie belangrijk?

Isolatie betekent simpel gezegd afsluiten. In de kozijnenwereld betekent dit dat kozijnen van bepaald materiaal moeten zijn of op een dusdanige manier geplaatst moeten zijn dat kou, warmte en geluid buitenshuis (of juist binnenshuis) blijven. De huidige kunststof kozijnen zijn uitstekend bestand tegen koud, warmte en geluid. Wel zijn er verschillende gradaties in de mate van isolatie. Dit heeft alles te maken met het kamersysteem van een kunststof kozijn.

De U-waarde van het kozijn

In technische termen spreken wij over de U waarde van een kozijn. De U waarde laat zien hoe het is gesteld met de isolatie van een kozijn. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per vierkante meter, per graad temperatuurverschil tussen de binnenkant en de buitenkant van het kozijn wordt doorgelaten. Deze ingewikkelde berekening hoeft u niet te onthouden. U hebt voldoende aan deze stelregel: hoe lager de U waarde, hoe beter de isolatie van het kozijn zal zijn.

Wat is het kamersysteem?

Een kunststof kozijn is in basis hol van binnen. De stilstaande lucht in deze ruimte zorgt voor de isolerende werking van het kozijn. Kunststof kozijnen hebben in deze ruimte kamers. Uitgangspunt is: hoe meer kamers, des te beter de isolatie van het kozijn. Afhankelijk van de situatie en het belang van isolatie zullen wij passend advies geven. Hierbij houden wij zowel de kwaliteit als de prijs in het oog. AFBEELDING KAMERSYSTEEM

Invloed van glas op isolatie

Behalve het aantal kamers in een kozijn is ook soort glas van grote invloed op de isolatiewaarde. Bij de keuze voor glas zijn er een aantal opties. Dit varieert van normaal glas tot triple glas. Het grote verschil zit in de hoeveelheid glaslagen die geplaatst worden. Bij triple glas worden er drie lagen glas geplaatst. Dit werkt uitermate isolerend. AFBEELDING TRIPLE GLAS

Geluidsisolatie kunststof kozijnen

Behalve de isolatie van lucht speelt geluidsisolatie ook een rol. Wanneer u aan drukke autoweg woont wilt u zo min mogelijk hinder ondervinden van geluid van buiten. Ook hiermee houden wij rekening wanneer wij u adviseren. De kwaliteit van het profiel van een kozijn is bepalend voor de kwaliteit van de isolatie van het geluid. Wel met de kanttekening dat geluidsisolatie altijd een wisselwerking is tussen het type beglazing en het type kozijn.

Werkwijze Zuidema Kozijnen

Zuidema Kozijnen verzorgt de levering en montage van kunststof kozijnen. Indien gewenst kunt u gebruik van onze meetservice.

Gerelateerde informatie

  • Verdiept en vlak profiel kozijnen. Wat is het verschil?

Diensten

Behalve de levering en montage van kunststof deuren kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Levering en montage kunststof deuren
  • Levering en montage kunststof schuifpui
  • Levering en montage kunststof kozijnen
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat